Welke nieuwe wagen kopen? Wij adviseren u over de fiscale impact!

24 May 2019

In onze vorige nieuwsbrief hebben we de laatste wijzigingen binnen de auto-fiscaliteit in de verf gezet. Overweegt u om binnenkort een nieuwe wagen te kopen op de zaak, informeer u dan goed over de fiscale voor- en/of nadelen van uw keuze.

Uiteraard is de keuze van een wagen in eerste instantie heel persoonlijk. Toch zullen de financiële en dus ook fiscale gevolgen van uw keuze of uw timing van aankoop vaak een belangrijke rol spelen. Omdat deze gevolgen gezien de steeds wijzigende wetgeving niet altijd even duidelijk zijn, helpen wij als QPS u hierbij graag verder.

Wij bezorgen u, aan de hand van onze expertise en speciaal ontwikkelde tool, de gegevens van de fiscale aftrek, de waardering van het voordeel, de belasting in verkeerstelling, de jaarlijkse verkeersbelasting en maken een kostenprognose op langere termijn, zowel voor u als bedrijfsleider als voor uw vennootschap. Bovendien kunnen wij  verschillende wagens met elkaar vergelijken, zodat u een doordachte keuze kan maken.

De kracht van QPS Accountants? Doordringen tot de kern van uw KMO en zorgen voor een helder inzicht.

Bekijk ook onze andere recente blogberichten en ontdek meer expertise

Uitstel bijkomende gegevens verhoudingsgetal of werkelijk gebruik

Uitstel bijkomende gegevens verhoudingsgetal of werkelijk gebruik

De fiscus verleent een uitstel van de nieuw ingevoerde verplichting in hoofde van gemengde en gedeeltelijke btw-plichtigen om gedetailleerde informatie te bezorgen over hun btw-aftrek.

Voorafbetalingen belastingen: niet langer optioneel door hoge boetes

Voorafbetalingen belastingen: niet langer optioneel door hoge boetes

U wordt als ondernemer bestraft indien u geen voorschot op de verschuldigde belastingen betaalt aan de fiscus. Doet uw vennootschap of eenmanszaak geen of onvoldoende voorafbetalingen, dan straft de fiscus met een boete die opgelopen is tot 9% van de belastingschuld (van toepassing vanaf aanslagjaar 2025). Deze boete bedroeg voorheen 6,75% voor vennootschappen en 4,5% voor eenmanszaken. De fiscus tracht op deze manier het tijdig betalen van voorschotten te stimuleren.

Het QPS-team staat klaar

om u te adviseren/assisteren

Aarzel niet com contact met ons op te nemen!

Contacteer ons