Welke nieuwe wagen kopen? Wij adviseren u over de fiscale impact!

24 May 2019

In onze vorige nieuwsbrief hebben we de laatste wijzigingen binnen de auto-fiscaliteit in de verf gezet. Overweegt u om binnenkort een nieuwe wagen te kopen op de zaak, informeer u dan goed over de fiscale voor- en/of nadelen van uw keuze.

Uiteraard is de keuze van een wagen in eerste instantie heel persoonlijk. Toch zullen de financiële en dus ook fiscale gevolgen van uw keuze of uw timing van aankoop vaak een belangrijke rol spelen. Omdat deze gevolgen gezien de steeds wijzigende wetgeving niet altijd even duidelijk zijn, helpen wij als QPS u hierbij graag verder.

Wij bezorgen u, aan de hand van onze expertise en speciaal ontwikkelde tool, de gegevens van de fiscale aftrek, de waardering van het voordeel, de belasting in verkeerstelling, de jaarlijkse verkeersbelasting en maken een kostenprognose op langere termijn, zowel voor u als bedrijfsleider als voor uw vennootschap. Bovendien kunnen wij  verschillende wagens met elkaar vergelijken, zodat u een doordachte keuze kan maken.

De kracht van QPS Accountants? Doordringen tot de kern van uw KMO en zorgen voor een helder inzicht.

Bekijk ook onze andere recente blogberichten en ontdek meer expertise

Wijzigingen van de RSZ kortingen: Bent u nog mee?

Wijzigingen van de RSZ kortingen: Bent u nog mee?

Als werkgever kan u genieten van een aantal verminderingen van de werkgeversbijdragen voor de sociale zekerheid of ook doelgroepverminderingen genoemd.  Er werden recent verschillende beperkingen ingevoerd aan deze voordelen. Wij vatten kort voor u samen.

Hervorming investeringsaftrek: Investeert u nog in 2024 of wacht u beter nog even?

Hervorming investeringsaftrek: Investeert u nog in 2024 of wacht u beter nog even?

In een wetsontwerp van 29 februari 2024 werd een hervorming van de investeringsaftrek opgenomen. Het ontwerp werd ondertussen goedgekeurd door het parlement en zal na ondertekening door de Koning gepubliceerd worden in het Belgisch Staatsblad. De nieuwe regelgeving is van toepassing op activa die vanaf 1 januari 2025 verkregen of tot stand gebracht zijn. We lichten graag toe wat deze hervorming concreet inhoudt.

Het QPS-team staat klaar

om u te adviseren/assisteren

Aarzel niet com contact met ons op te nemen!

Contacteer ons