Onbelast bijverdienen tot 6.250 euro per kalenderjaar

2 February 2019

Sinds juli 2018 is het mogelijk om bij te klussen zonder op deze inkomsten belastingen of sociale bijdragen te betalen. De inkomsten uit verenigingswerk, uit diensten van burger aan burger en diensten die geleverd worden voor een erkend deeleconomieplatform zijn tot 520,83 euro per maand vrij van belastingen vanaf 1 januari 2019.

 

Bijklussen is enkel mogelijk voor werknemers (die minstens 4/5de werken), gepensioneerden en zelfstandigen in hoofdberoep. Het is niet toegelaten om bij te klussen bij je huidige werkgever of vereniging waar je in de aflopen 12 maanden professioneel aan de slag was.

Niet elke activiteit wordt als bijklussen beschouwd. Het moet gaan om verenigingswerk (dit is niet hetzelfde als vrijwilligerswerk), diensten van burger aan burger of diensten die je levert voor een erkend deeleconomieplatform. De overheid heeft een lijst gepubliceerd met toegelaten activiteiten die in aanmerking komen: https://www.bijklussen.be/nl/verenigingswerk.html.

Voor bepaalde activiteiten gerelateerd aan sport (bvb. trainer, coördinator,…), ligt de limiet op 1.041,66 euro per maand - de jaarlimiet van 6.250 euro blijft voor deze activiteiten wel behouden

 
De kracht van QPS Accountants? Doordringen tot de kern van uw KMO en zorgen voor een helder inzicht.

Bekijk ook onze andere recente blogberichten en ontdek meer expertise

Uitstel bijkomende gegevens verhoudingsgetal of werkelijk gebruik

Uitstel bijkomende gegevens verhoudingsgetal of werkelijk gebruik

De fiscus verleent een uitstel van de nieuw ingevoerde verplichting in hoofde van gemengde en gedeeltelijke btw-plichtigen om gedetailleerde informatie te bezorgen over hun btw-aftrek.

Voorafbetalingen belastingen: niet langer optioneel door hoge boetes

Voorafbetalingen belastingen: niet langer optioneel door hoge boetes

U wordt als ondernemer bestraft indien u geen voorschot op de verschuldigde belastingen betaalt aan de fiscus. Doet uw vennootschap of eenmanszaak geen of onvoldoende voorafbetalingen, dan straft de fiscus met een boete die opgelopen is tot 9% van de belastingschuld (van toepassing vanaf aanslagjaar 2025). Deze boete bedroeg voorheen 6,75% voor vennootschappen en 4,5% voor eenmanszaken. De fiscus tracht op deze manier het tijdig betalen van voorschotten te stimuleren.

Het QPS-team staat klaar

om u te adviseren/assisteren

Aarzel niet com contact met ons op te nemen!

Contacteer ons