Onbelaste dividenduitkering tot 800 EUR per jaar – ook voor u?

11 March 2019

Vanaf inkomstenjaar 2019 kan elke natuurlijke persoon-aandeelhouder een dividenduitkering tot  800 euro laten vrijstellen via de aangifte personenbelasting die in 2020 moet worden ingediend.

 

Hoe werkt dit?

Er zal nog steeds roerende voorheffing van 30% ingehouden worden op de dividenduitkering door de vennootschap, maar de aandeelhouder kan deze roerende voorheffing bij de indiening van de aangifte in de personenbelasting terugvorderen, waardoor er uiteindelijk 800 euro belastingvrij uit de vennootschap wordt gehaald.

Dit kan zowel voor dividenden afkomstig uit eigen vennootschappen als voor dividenden uit andere – al dan niet – beursgenoteerde vennootschappen.

Dividenden van instellingen voor collectieve beleggingen en dividenden die uitgekeerd of verkregen zijn door tussenkomst van zgn. juridische constructies of gemeenschappelijke beleggingsfondsen zijn uitgesloten.

Iedere aandeelhouder kan dus jaarlijks tot 800 euro onbelast aan dividenden uit zijn vennootschap en/of een andere vennootschap verkrijgen.

 
 
De kracht van QPS Accountants? Doordringen tot de kern van uw KMO en zorgen voor een helder inzicht.

Bekijk ook onze andere recente blogberichten en ontdek meer expertise

Zijn uw algemene voorwaarden in lijn met de nieuwe incassowet die ingaat op 1 september 2023?

Zijn uw algemene voorwaarden in lijn met de nieuwe incassowet die ingaat op 1 september 2023?

Vanaf 1 september is een nieuwe wet in werking getreden om consumenten beter te beschermen ingeval van laattijdige betaling van facturen. Hierbij springt in het oog dat iedere onderneming verplicht is een gratis aanmaning te sturen aan de niet betalende consument. Voorts geldt een plafond op de extra kosten en verwijlinteresten bij een te late betaling.

Grensoverschrijdend telewerken: impact op sociale zekerheid wordt opgevangen door een nieuw Kaderakkoord

Grensoverschrijdend telewerken: impact op sociale zekerheid wordt opgevangen door een nieuw Kaderakkoord

Een van de grootste blijvende gevolgen die de coronapandemie met zich meebracht is zonder twijfel de inburgering van het structureel thuiswerken of telewerken. Telewerken brengt veel voordelen met zich mee, maar heeft het in grensoverschrijdende situaties een grote impact op de toepasselijke fiscaliteit, arbeidsrecht en socialezekerheidswetgeving.

Het QPS-team staat klaar

om u te adviseren/assisteren

Aarzel niet com contact met ons op te nemen!

Contacteer ons