Nieuw Vlaams subsidieregister in aantocht!

28 March 2022

Heeft u Vlaamse subsidies ontvangen of zal u in de toekomst Vlaamse subsidies verkrijgen? Houd er dan rekening mee dat vanaf de zomer van 2022 dit voor het grote publiek raadpleegbaar zal zijn in het Vlaams subsidieregister.

Wat?

Het decreet van 19 november 2021 trad in werking op 1 januari 2022. Hierbij werd er een Vlaams subsidieregister in het leven geroepen. Dit zal echter pas operationeel zijn vanaf de zomer van 2022.

 

Waarom?

De wetgever had met deze wetgeving twee doelstellingen voor ogen. Vooreerst de subsidiestromen in Vlaanderen in kaart brengen. Daarnaast wil men zo ook dubbele subsidiëring vermijden. Deze databank zal niet alleen door de subsidieverstrekkers maar ook door iedere derde, lees dus door het grote publiek raadpleegbaar zijn.

 

Opgelet

Opmerkelijk is toch wel dat niet alleen de subsidies die worden uitgereikt in 2022 consulteerbaar zullen zijn. Er werd voorzien dat ook de subsidies die de voorbije 10 jaar werden uitgereikt, raadpleegbaar zullen zijn. De subsidiebegunstigden die voor de inwerkingtreding van het decreet subsidies verkregen worden immers geacht te hebben toestemming verleend om de gegevens van de subsidie openbaar te maken.

De kracht van QPS Accountants? Doordringen tot de kern van uw KMO en zorgen voor een helder inzicht.

Bekijk ook onze andere recente blogberichten en ontdek meer expertise

Wijzigingen van de RSZ kortingen: Bent u nog mee?

Wijzigingen van de RSZ kortingen: Bent u nog mee?

Als werkgever kan u genieten van een aantal verminderingen van de werkgeversbijdragen voor de sociale zekerheid of ook doelgroepverminderingen genoemd.  Er werden recent verschillende beperkingen ingevoerd aan deze voordelen. Wij vatten kort voor u samen.

Hervorming investeringsaftrek: Investeert u nog in 2024 of wacht u beter nog even?

Hervorming investeringsaftrek: Investeert u nog in 2024 of wacht u beter nog even?

In een wetsontwerp van 29 februari 2024 werd een hervorming van de investeringsaftrek opgenomen. Het ontwerp werd ondertussen goedgekeurd door het parlement en zal na ondertekening door de Koning gepubliceerd worden in het Belgisch Staatsblad. De nieuwe regelgeving is van toepassing op activa die vanaf 1 januari 2025 verkregen of tot stand gebracht zijn. We lichten graag toe wat deze hervorming concreet inhoudt.

Het QPS-team staat klaar

om u te adviseren/assisteren

Aarzel niet com contact met ons op te nemen!

Contacteer ons