Nieuw Vlaams subsidieregister in aantocht!

28 March 2022

Heeft u Vlaamse subsidies ontvangen of zal u in de toekomst Vlaamse subsidies verkrijgen? Houd er dan rekening mee dat vanaf de zomer van 2022 dit voor het grote publiek raadpleegbaar zal zijn in het Vlaams subsidieregister.

Wat?

Het decreet van 19 november 2021 trad in werking op 1 januari 2022. Hierbij werd er een Vlaams subsidieregister in het leven geroepen. Dit zal echter pas operationeel zijn vanaf de zomer van 2022.

 

Waarom?

De wetgever had met deze wetgeving twee doelstellingen voor ogen. Vooreerst de subsidiestromen in Vlaanderen in kaart brengen. Daarnaast wil men zo ook dubbele subsidiëring vermijden. Deze databank zal niet alleen door de subsidieverstrekkers maar ook door iedere derde, lees dus door het grote publiek raadpleegbaar zijn.

 

Opgelet

Opmerkelijk is toch wel dat niet alleen de subsidies die worden uitgereikt in 2022 consulteerbaar zullen zijn. Er werd voorzien dat ook de subsidies die de voorbije 10 jaar werden uitgereikt, raadpleegbaar zullen zijn. De subsidiebegunstigden die voor de inwerkingtreding van het decreet subsidies verkregen worden immers geacht te hebben toestemming verleend om de gegevens van de subsidie openbaar te maken.

De kracht van QPS Accountants? Doordringen tot de kern van uw KMO en zorgen voor een helder inzicht.

Bekijk ook onze andere recente blogberichten en ontdek meer expertise

Nieuwe kennisgeving voor de gemengde btw-plichtige die het algemeen verhoudingsgetal toepast

Nieuwe kennisgeving voor de gemengde btw-plichtige die het algemeen verhoudingsgetal toepast

Wanneer ben ik een gemengde btw-plichtige? De gemengde btw-plichtige is een ondernemer die handelingen stelt die aan btw zijn onderworpen, maar ook…

Nieuwe informatieplicht voor huurders die betaalde huur in aftrek nemen als beroepskost

Nieuwe informatieplicht voor huurders die betaalde huur in aftrek nemen als beroepskost

De manier waarop huurinkomsten in de personenbelasting belast worden, is afhankelijk van het gebruik van het onroerend goed dat verhuurd wordt, privé dan wel beroepsmatig. De fiscus heeft echter niet altijd een goed zicht hierop. Er wordt daarom een nieuw controlemiddel in het leven geroepen om na te gaan of de verhuurder de inkomsten uit zijn onroerende goederen correct in zijn belastingaangifte verwerkt. 

We lichten dat graag toe met een voorbeeld.

Het QPS-team staat klaar

om u te adviseren/assisteren

Aarzel niet com contact met ons op te nemen!

Contacteer ons